Chi Kung

6 februarie 2009
 chi Kung – arta armonizarii interioare

E un sistem filozofic chinez vechi de cel putin 5000 de ani; a rezistat probei timpului si acum, la inceputul secolului 21, cunoaste o revenire uimitoare. Aceasta "arta a energiei vitale" e cea mai avansata metoda de imbunatatire a sanatatii si longevitatii, conferind sentimentul armoniei cu sine si cu lumea inconjuratoare.

 
 
Tai Chi Chuan reprezinta o punere in practica a excelentei armonizari intre latura subtila a omului (retea de meridiane energetice, control mental, evolutie spirituala) si cea fizica (muschi, tendoane, articulatii , oase, vase de singe si inima). 
 
Tui Na este o terapie orientala care s-a dezvoltat in China cu peste doua mii de ani in urma. Ea actioneaza direct asupra sistemului energetic al corpului. Asemenea acupuncturii, masajul Tui Na lucreaza cu energia Chi a persoanei pentru a-i echilibra starea de sanatate, insa nu foloseste ace.
 
"Toti oamenii, sub Cer, cunosc Frumosul ca Frumos; iata obarsia uratului. Toti oamenii cunosc Binele ca Bine; iata obarsia raului. Astfel, fiecare lucru si opusul sau se nasc ingemanati. Greul si usorul se formeaza unul pe altul. Cel lung determina pe cel scurt. Inaltul produce adancul. Sunetul si glasulse acorda reciproc. Inainte si indarat, decurg unul din celalalt. Iata de ce inteleptul practica doctrina Non – Actiunii. El instruieste prin pilda vie, nu cu vorbe. "  Tao Te King


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X